Als voorbereiding op een retreat (waarbij een ontspannen overgave tot een trance-achtige beleving zou kunnen leiden) ben ik via via bij Sven terecht gekomen. Ik wilde ervaren wat het was om onder hypnose te gaan en of ik mijn onderbewuste dan vrij baan zou kunnen geven. Al snel bleken onze (in totaal 4) sessies spontaan ook een coaching-deel te bevatten waar ik heel veel aan gehad heb. Oude en nieuwe patronen en het gedrag dat ik daaraan koppelde werden inzichtelijk. (Negatieve) overtuigingen kwamen naar voren en konden regelmatig worden omgebogen of losgelaten. Opgeladen en met zelfvertrouwen ben ik aan de retreat begonnen en mede dankzij onze fijne sessies heb ik daar heel veel uit kunnen halen. De kundige manier waarop Sven me op mijn gemak stelde, rustig de tijd nam en toch lekker ‘to the point’ doorpakte was verfrissend en geruststellend tegelijk.

Vrouw, 47 jaar en ondernemer

*

Onze zoon van net 14 is op 6-jarige leeftijd gediagnostiseerd met ADHD en hoewel de drukte en de moeite om zich te concentreren hem in het verleden vooral dwars zaten is de focus de laatste jaren verlegd naar de razendsnelle ontwikkeling van verschillende, hevige angsten die hem belemmeren in zijn bewegingsvrijheid. Omdat hij al bijna een jaar eigenlijk niet meer naar buiten durfde (naar school fietsten was het enige) en wij hem niet konden bereiken hebben wij Sven geraadpleegd. Al na twee sessies trad er een enorme verbetering op. We merkten dat Sven snel een goed contact met hem opbouwde en hem daardoor wél kon bereiken. Nog enkele sessies en buitenopdrachten later is de angst verdwenen en zien wij de blijdschap in zijn hele wezen terugkeren. Sven, bedankt voor je doortastende aanpak.

Ouders van een jongen van 14 jaar, Schagen

*

Alles begint met een wens: mijn passie te vinden en weer wat sterker te worden!

Jij bent met mij op reis gegaan, licht laten schijnen op de mogelijkheden en mij zelf het pad laten vinden/kiezen. De wijze waarop was fijn en goed voor mij. 

Ik wil je bedanken dat je mijn 'reisleider' bent geweest op een weg die langer bleek dan verwacht en mooier was dan ik van tevoren hoopte! Nu ben ik klaar om alleen verder te reizen mét goede bagage.

Linda, administratief medewerker 

*

Hoeveel er in een paar keer een uur kan gebeuren door de juiste vragen te stellen, echt niet normaal! Die vragen hebben mij geholpen anders te kijken en na te denken over mijn problemen. Sterker nog: het zijn vaak helemaal geen problemen maar zo keek ik er wel naar. 

Ik kan weer volledig ademhalen en er met frisse moed en ongekend veel energie tegenaan. Ik heb er weer zin in (zowel privé als zakelijk) en dat is de afgelopen maanden wel anders geweest. De keuzes die ik nu weer kan maken omdat ik ze zie geven mij de ruimte om weer te groeien en ontwikkelen. Dankjewel, ik ben je zeer dankbaar. Ik ga wat vaker in de spiegel kijken ;-)

Bart, 26 jaar en ZZP-er

*

Sven wist mijn vertrouwen te winnen om mij bij een zware periode in mijn leven te coachen. Ik merkte namelijk in mijn dagelijks functioneren, dat deze periode in het verleden zorgde voor ‘zware gevoelens’ in het nu. Wanneer in het heden iets gebeurde, konden emoties worden versterkt door wat in het verleden is gebeurd. In de bewuste periode ben ik tweemaal moeder geworden, tweemaal verhuisd, laaide de ruzie met mijn vader op en kreeg ik een burn-out.

Graag wilde ik van het zware gevoel af, maar ik wist niet hoe. Ik had immers al mentale trainingen gevolgd en mediteerde. Door een prikkelende manier van doorvragen, intensief en luchtig tegelijkertijd, wist Sven het verband te leggen tussen de overtuigingen en gedragingen van mijn lieve moeder en  mijn eigen gedragingen. Sven leerde mij bewust stil te staan bij het verkennen en respecteren van mijn grenzen. Grenzen die ik wel voelde tijdens de interactie met mijn kinderen en partner, maar niet erkende. Met leerzame opdrachten leerde ik grenzen te stellen. Daarnaast leerde Sven via een simpele oefening hoe ik het verleden kon respecteren en tegelijkertijd het verleden kon loslaten.
Ik ben zeer dankbaar dat ik Sven heb leren kennen en dat ik door hem ben gecoacht. Zijn gesprekstechnieken geven inzicht en daardoor het vertrouwen dat ik het zelf kan. Nu een maand na onze laatste coachgesprek, merk ik een duidelijke verandering in mijn gedrag en gemoedstoestand. Ik respecteer mijn grenzen en leef daarnaar. Een bevrijdend gevoel en een prachtig cadeau dat ik mijzelf – dankzij Sven – heb kunnen geven!

Vrouw, 32 jaar en werkzaam in het bankwezen

*

De eerste keer dat ik met Sven in gesprek raakte verraste mij. We kenden elkaar wel al van het gedag zeggen en het gebruikelijke beleefdheidspraatje. Maar op een gegeven moment een keer spontaan met een kop koffie erbij raakten we echt in gesprek. En waar het voor mij vrij makkelijk is om een oppervlakkig praatje te houden (beleefde conversatie) en vooral interesse van mij naar mijn gesprekspartner ging het ineens over mij. Dat was schrikken. Wilde ik dit wel? Was ik eraan toe om, zoals Sven aanbood, hem mij te laten helpen mezelf te leren helpen? Waarmee dan. Waar loop ik tegenaan?
Inmiddels wist ik dat ik de trotse bezitter ben van de stoornis ADD. Trots? Ja best wel, kan ik nu zeggen. Het heeft me ook gemaakt wie ik ben. Maar ook dat ik impulsief ben, in zeven sloten tegelijk kan lopen en  vooral moeilijk nee zeg. Hierdoor werd ik regelmatig onzeker of liep ik vreselijk in de knoop met afspraken zowel prive als zakelijk. Niet handig. Gaandeweg kwam de conclusie “ik heb moeite mijn grenzen te bewaken en aan te geven” naar boven.

Na de sessies met Sven merkte ik dat ik rustiger in mijn hoofd werd, minder vaak overloop van gedachten en chaos in mijn hoofd. Ik kan me er makkelijker bij neer leggen dat sommige dingen dan maar even anders lopen. Door “tips en trucs” toe te passen geef ik mijzelf de mogelijkheid om eerst na te denken voordat ik antwoord geef om te voorkomen dat ik dubbele afspraken maak of op momenten werk dat het eigenlijk helemaal niet handig is. Heerlijk. De rust in mijn hoofd maakt ook dat ik mij beter kan concentreren en me op één ding tegelijk kan richten. Ik ben heel blij en kan het iedereen aanraden.  Bedankt Sven!

Marije, moeder, zelfstandig ondernemer, 36 jaar

*

Ik had een hele grote angst: “snelweg rijden”. Nu heb ik dat eigenlijk altijd wel kunnen vermijden doordat mijn partner de rol van chauffeur op zich nam als we ergens naar toe gingen. Vervolgens besloot ik mij in te schrijven voor een cursus…aan de andere kant van het land. Had ik erg veel zin in en had ook meteen geboekt!

Toen ik ging kijken welke trein ik moest nemen sloeg de paniek mij om mijn hart: dat dorpje had helemaal geen station!!! Huilend heb ik achter de pc gezeten mezelf af te vragen wat ik gedaan had en hoe ik daar ik vredesnaam moest komen….

Er zat maar één optie op: met de auto! Maar dat durfde ik  niet. Ik had gezien dat ik nl. ook over de rotonde bij Joure “moest” rijden en dat vond ik helemaal eng. Ik heb Sven om hulp gevraagd en hij wilde mij hierbij helpen.  Hij zou een hypnose-sessie met mij gaan doen. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten want bij hypnose dacht ik al gauw dat je “van de wereld” bent en er niets van mee krijgt. Sven heeft dit met mij besproken en mij verteld dat dit zeker niet zo is, dat het niets anders is dan een diepe ontspannen gemoedstoestand.  En zo heb ik het ook ervaren..

Sven heeft een prettige, rustige stem waardoor je je snel ontspant.  Je krijgt alles mee wat hij zegt. Mijn ervaring is wel dat hoe dieper de ontspanning hoe verder weg zijn stem is. Ik heb het als een hele prettige sessie ervaren.

Toen was de dag daar dat ik ging rijden. Voordat ik ging rijden had ik best wat kriebels in mijn buik van de spanning maar had ook steeds de woorden in mijn hoofd: “ik kan het”. Geloof mij, dat had ik daarvoor zeker niet! Op het moment dat ik in de auto stapte en ging rijden viel de grootste last van mij af en reed ik redelijk ontspannen. Totdat ik een bord zag met “knooppunt Joure”. Ik voelde wel een klein moment  spanning door mijn lijf gaan maar dan voornamelijk  spanning van het voor de eerste keer zelf, alleen, over zo’n groot verkeersplein rijden. De woorden: “ik kan het, gewoon rustig rijden, ik kan het” herhaalde ik in mijn hoofd. En het bracht mij werkelijk tot rust. Toen ik voor de rotonde stil stond had ik zeker spanningskriebels in mijn buik. Eenmaal over de rotonde heb ik zitten jubelen en gillen van blijdschap in de auto I DID IT!!!

Wat voelde dit als een overwinning op mezelf zeg. Ik kan het iedereen die met bijvoorbeeld een angst, klein of groot, rondloopt van harte aanraden! Gun jezelf de mogelijkheid om hier vanaf te komen. Neem contact op met Sven en laat hem je helpen want ik weet nu wat het is om je bevrijd te voelen!

Vrouw, moeder, werkzaam in de gezondheidszorg, 39 jaar